LLETRES EN MOVIMENT / Java Script

TANT COSTA DONAR LES GRÀCIES...

diumenge, 16 de novembre del 2008

PARLAMENT EUROPEU

Benvinguda del Parlament Europeu
Gràcies per visitar la plana oficial del Parlament Europeu.
El Parlament Europeu és l'únic cos de la Unió Europea d'elecció directa. Els 785 membres del Parlament -els eurodiputats- et representen a tu, el ciutadà. Els parlamentaris són elegits cada cinc anys pels votants dels 27 estats membres de la Unió Europea, que suposen uns 492 milions de persones.

En aquesta secció del lloc web podràs trobar informació sobre com s'organitza el treball en el Parlament, a través d'un sistema de comissions especialitzades. El treball del Parlament Europeu és important perquè en algunes àrees les decisions sobre les noves lleis europees són escrites conjuntament amb el Consell de Ministres, els quals representen els estats membres.
El Parlament participa activament en els esborranys legislatius que tenen un impacte sobre la vida qüotidiana dels ciutadans: en la protecció del medi ambient, drets del consumidor, igualtat d'oportunitats, transport i el lliure moviment de treballadors, capital, serveis i béns. El Parlament també és competent, amb el Consell, en el pressupost anual de la Unió Europea.
Si desitges conèixer millor el Parlament, si et plau passa a la secció "En detall". Hi podràs trobar informació sobre el meu rol com a President, els òrgans interns i els procediments així com els procediments de treball.
A la secció "el Parlament i tu" s'hi troben un conjunt d'enllaços interessants que permeten d'interaccionar amb el Parlament: el dret d'adreçar preguntes al Parlament o expressar-te i rebre documentació pública. Si vols formalitzar una petició al Parlament, allí ho trobaràs tot.
Potser voldries visitar el Parlament de Brusel·les o d'Estrasburg i veure'l en acció? Aquesta secció et proveirà la informació per organitzar-ho, així com detalls sobre la contractació i estades en pràctiques.
Si entres a "En detall" trobaràs una guia sobre contractes públics, subvencions concedides i licitacions, també una llista de grups d'interès acreditats. Finalment, a "Arxius", podràs accedir a informació sobre eleccions passades i les nostres activitats en anys anteriors.
Espero que gaudeixis de la visita!